De faciliteiten die wij u aanbieden worden geleverd vanuit ons Datacenter in Wormer [AMS01].

Het datacenter biedt op dit moment 400 vierkante meter volledig ingerichte computerruimte met uitbreidingmogelijkheden tot 5000 vierkante meter computerruimte. Het center werd in 2011 ingericht als datacentrum en voldoet aan alle eisen voor de hedendaagse computer apparatuur.

 

24 X 7 OPERATIONEEL

Het datacenter is ontworpen voor cliënten die een continue en 100% betrouwbare stroomvoorziening nodig hebben voor de hoge eisen die gesteld worden aan server en communicatietechnologie en die het hoogst mogelijke niveau van beveiliging nastreven. Uw apparatuur is alleen toegankelijk voor uw eigen medewerkers, door u geautoriseerde personen en in noodsituaties voor ons eigen personeel.

Ons datacenter in Wormer zorgt voor de continuïteit in stroomvoorziening, luchtvochtigheid, temperatuur, brandveiligheid en 24 uur per dag toegang en beveiliging.

STROOMVOORZIENING

Standaard leveren wij per cliënt een gescheiden stroomvoorziening tot 32 Ampère per rack en maken gebruik van no-break diesel generator UPS units. Met eigen inpandige 10kv trafo’s en opties voor extra trafo’s kunnen wij voldoende stroom leveren en zullen wij nooit stroom tekort komen bij uitbreidingen.

Onze back-up stroomvoorziening draagt 100% zorg voor alle faciliteiten in het gebouw, zowel kantoorunits als de airconditioning. Op uw server apparatuur word de UPS stroomvoorziening constant gehandhaafd. Bij uitval van stroom nemen onze diesel generators de stroomvoorziening over. De diesel die wij op voorraad hebben staat garant voor 72 uur back-up van het gehele gebouw. Dit ondersteund met contracten voor snelle brandstoflevering.

In samenwerking met onze energie transporteur (Liander) voeren wij tweemaal per jaar een ‘black-building’ test uit.

VENTILATIE

Om optimale performance van uw apparatuur te garanderen hebben wij altijd voldoende koelcapaciteit in huis. Onze koelinstallaties worden zeer regelmatig onderhouden en gecontroleerd door professionals. Onze koelinstallaties zijn volledig redundant uitgevoerd. Wij garanderen constante temperaturen, constante luchtvochtigheid en maken gebruik van cold-corridors opstellingen.

BRAND DETECTIE EN ONDERDRUKKING

Alle technische ruimtes (inclusief serverruimtes) in ons datacentrum zijn voorzien van een gasvormig brandonderdrukkings systeem (FM-200). Het gehele pand is uitgerust met analoge adreseerbare brand detectie systemen. Deze zitten zowel in de kantoorunits, dataruimtes als machine ruimtes. De constructie bied 2 uur weerstand tegen brand in de faciliteiten van het totale gebouw. De branddetectie en onderrukkings voorzieningen in het gehele pand overtreffen de BS en Europese Standaardwaarden.